Vanredno stanje na Manjači. Vježba Britanaca i Oružanih snaga BiH počela uzbunom.


Kako saznajemo noćas oko dva sata oglasila se sirena za uzbunu. Naime iz jednog šatora gdje su smješteni pripadnici OS BiH čula se buka koja je odgovarala zvukovima koje proizvodi grizli. Poučeni iskustvom sa Manjače kada je medvjed rastjerao američke vojnike Britanci su brzo reagovali i zauzeli borbene položaje. Čak deset helikoptera kružilo je oko logora.



Dežurni kasarne hitno je kontaktirao zastavnika Acu koji je na Manjači zadužen samo za krupne životinje. Do dolaska Ace na poligon su stigle i dvije ekipe Nacionalne geografije.

zastavnik Aca se odmah po dolasku na poligon goloruk uputio prema pomenutom šatoru, mnogi su mu davali naoružanje, ali od je odbio. Aca ulazi u šator, tajac, borba je trajala više od pola sata nakon čega je nestalo zvuka i Aca je pobjednički izašao iz šatora, svi su ga nosili na rukama. Nevjerovatno.

Prvu izjavu je i dao za Nacionalnu geografiju.

Ma ništa ljudi moji, uđem ja u šator kad zastavnik Mile iz Kneževa spava na leđima, hrče kao medvjed. Nisam ga mogao probuditi, govorio sam mu ustaj Mile ovi će nas bombardovati zbog tebe, ali ne pomaže. Na kraju uzmem ćuskiju, napravim polugu i prevrnem ga na bok.

Kako saznajemo danas će Mile biti upućen kući dok se ne završi vježba, u selu ga inače zovu Mile Međed.

😂😂😂😂😂😂😂😂

Dax

Još neko sjajno mjesto za plakat na avtobusu.

Još neko sjajno mjesto za plakat na avtobusu.

Popular posts from this blog

Skandalozno. Ringišpil Bore Majstorovića izazvao kolaps na Manjači, a zbor nije ni počeo.

Luka Crepuljarević ženi curu s Manjače. Ljudi, ovo je sve što sam želio, ona je moja arija nebeska

Tanja Savić progovara, dolazio je kod mene, pružio mi je nezaboravne trenutke