Neobična obilježja na stanovima u Banjaluci

 U našu redakciju nedavno je stiglo pismo u kome se navodi kako u Banjaluci rastu nacionalne tenzije i da je sve više nacionalnih obilježja po zgradama u našem gradu.

Tragom ovih navoda krenuli smo u obilazak grada i stvarno smo primjetili da na gotovo svim zgradama kako u Boriku, tako i na Starčevici postoje oznake. Naime, na svakom spratu bar na jednim vratima stajalo je nacrtano bar jedan krst i četiri S. Na kraju smo ušli i u zgradu u Pentagonu kad i tamo, isto stanje. Međutim, posebno nam je privukao pažnju jedan stan. Pisalo je Mujo Mujagić i krst i četiri S. Morali smo da pokucamo. Otvorila nam je prelijepa gospođa i odmah ponudila da uđe samo reporter. Odbili smo da uđemo rekavši da imamo mnogo posla i zamolili smo je da nam kaže kako se zove i otkud na njenom stanu ovo obilježje. Kratko i jasno nam je odgovorila, ja sam Fata, a Mujo je u Njemačkoj, kontaš? Zatvorila je vrata, ali nama ipak ništa nije bilo jasno.

Na izlasku iz zgrade sreli smo Predsjednika zajednice etažnih vlasnika, pretpostavljamo neko penzionisano vojno lice.

Pogledao nas je i napokon objasnio da je mnogo muževa otišlo u inostranstvo i da žene stavljaju na vrata krst i četiri S što znači

Samo Svrati Spavam Sama.

Eto, riješili smo i ovo, hvala pukovniku.

Još neko sjajno mjesto za plakat na avtobusu.

Još neko sjajno mjesto za plakat na avtobusu.

Popular posts from this blog

Skandalozno. Ringišpil Bore Majstorovića izazvao kolaps na Manjači, a zbor nije ni počeo.

Luka Crepuljarević ženi curu s Manjače. Ljudi, ovo je sve što sam želio, ona je moja arija nebeska

Tanja Savić progovara, dolazio je kod mene, pružio mi je nezaboravne trenutke